top of page

ISTEN      SZERETET     KÖZÖSSÉG

AMIT HISZÜNK

Mint gyülekezet és közösség, tisztában vagyunk azzal, hogy minden ember életét alapjaiban az határozza meg, hogy mit hisz az életről, annak lényegéről, eredetéről és céljáról. A hit tehát mindenki életében jelen van, viszont korántsem mindegy, hogy ki mit, vagy miben hisz. Mint keresztyén közösség, mi hisszük, hogy Isten létezik, és hogy Ő számunkra leírt mindent egy könyvben, amit tudnunk kell az életről: azaz hogy ki Ő, hogy kik vagyunk mi, miért vagyunk itt, ahol vagyunk és hova tartunk. Életünk alapjait tehát a Bibliában kijelentett isteni igazságok adják és mindannyian napról napra tapasztaljuk, hogy ezek az igazságok valóban igazak és életet átformáló erővel hatnak ránk, ha szívvel elhisszük őket. 

Összefoglalva, a Biblia alapján a következő igazságokat hisszük: ...

IDENTITÁSUNK

Megváltottak közössége vagyunk! Krisztus a saját életével fizette ki bűn-adósságunkat, amelyet mi képtelenek voltunk kifizetni, s amely miatt Isten jogosan ítélt volna bennünket örök pusztulásra és halálra. Más szóval, Jézus megmentett bennünket Isten haragjától, amely bűneink miatt igazságosan kellett volna, hogy ránk zúduljon. Milyen ereje van Isten szeretetének, hogy képes volt maga a Teremtő saját Fiát áldozni értünk, kicsiny teremtményeiért! Ezt a döbbenetes csodát viszont tetézi az, hogy a történetnek itt még nincs vége! A jó hírnek, azaz az evangéliumnak ez csak az első fele. Sajnos sok keresztyén sokszor itt megáll és így lemarad a teljes képről, amely egy életen át káprázatos erővel formálja napról napra a hívők szívét. Jézus Krisztus halálból kiragadó áldozatával nem csak tisztára mosott, hanem saját igazságát ruházta ránk... 

KÜLDETÉSÜNK

Jézus Krisztus azért jött el a földre és lett emberré kétezer évvel ezelőtt, hogy teljesítse Isten több, mint hatezer éves misszióját: a teremtett világ helyreállítását. Amikor Jézus elvégezte földi küldetését, mi-előtt elköszönt tanítványaitól, ugyanazt a küldetést hagyta rájuk, amit Ő maga elkezdett. Mi pedig, az Ő tanítványaiként, keresztyénekként ezt a missziót vagyunk hivatottak megtestesíteni: hogy ma, az első Pünkösd és Jézus második eljövetele között, Isten népeként bizonyságot tegyünk Jézus Krisztus uralmáról és hatalmáról élet és világ felett. Ez pedig abban valósul meg, ahogy  életünkkel hirdetjük Őt, az örök Életet, amelyet Ő hozott el számunkra ingyen, és abban, ahogy életünkkel bemutatjuk a világnak Isten eredeti tervét a teremtett világra vonatkozóan. Ez a mi célunk, hogy Oroszlányban Isten népeként, Isten küldetését végezzük az Ő dicsőségére. 

SZOLGÁLÓ VEZETŐINK

DSC_4413_LR.jpg

CSIHA MÁRTON
Rachel, Sámuel és Nátánael

Marci és Rachel 2014-ben házasodtak össze az Egyesült Államokban és költöztek Magyarországra, mint misszionáriusok. A Baptista Egyház munkatársaiként először Esztergomban, 2017-től pedig Oroszlányban szolgálnak. Marci Magyarországon és Amerikában szerzett diplomát, Rachel pedig Marci feleségeként segíti őt a gyülekezeti munkában. Marci gyülekezetünk vezetőjeként elsősorban a tanításért és tanítványozásért felelős. Két gyermekük van, Sámuel és Nátánael. 

PÁSZTOR ATTILA

 Gabriella, András, János és Gabi

Attila és Gabi 2007-ben házasodtak össze Vácon. Közös életüket Gabi szülővárosában Oroszlányon kezdték meg. 2008-tól az Oroszlányi Baptista Gyülekezet aktív tagjaiként tevékenykednek. Attila mérnökként dolgozik Tatabányán, a gyülekezetben pedig mint gyülekezetvezető presbiter végzi szolgálatát 2014 óta. Gabi óvónőként dolgozott Németországban, Budapesten és Oroszlányban első gyermekük születéséig. 2011-től vezet a gyülekezetben Baba - Mama kört (Szeretgető foglalkozást), női kört és három gyermekükkel (Andris, János, Gabika) jelenleg otthon van gyeden.

bottom of page